top of page

'Home of hope 4all' rehabilitation centre in Sri Lanka

Stage revalidatiecentrum Home of Hope 4 All in Sri Lanka

Wij zijn Maud Bos en Nora Peppinck. Wij studeren Oefentherapie Cesar aan de Hogeschool Utrecht. In februari 2018 gaan wij voor 4,5 maand naar Sri Lanka om daar stage te lopen bij het revalidatiecentrum ā€œHome Of Hope 4 allā€ (HOH4all).

Doelgroep

De kinderen die hier komen hebben weinig geld en zouden zonder dit revalidatiecentra geen therapie krijgen. Er worden in dit centra kinderen behandeld met zowel cognitieve als lichamelijke beperkingen, zoals autisme (ASS), ā€˜floppie infantā€™, Cerebral parese (CP), hydrocefalie (waterhoofdje) spina bifida (open ruggetje).

Therapie

Wij betrekken met behulp van de therapie de ouders van de kinderen bij de zorg. Wij leren hen hoe ze thuis eenvoudige oefeningen kunnen doen met hun kind. De ouders ervaren dat hun kind een volwaardig lid is van de maatschappij.

Momenteel worden er maandelijks meer dan 300 kinderen behandeld die wonen in de omgeving van Home of Hope. De Stichting heeft twee Sri Lankaanse fysiotherapeuten en een logopedist in dienst. PMT-, Fysiotherapie-, Cesartherapie- en Logopedie studenten hebben de mogelijkheid om stage te lopen bij HOH Rehabilitation Centre.

Het revalidatie centrum

Het Centrum beschikt over een eigen zwembad en is hiermee uniek in de omgeving. Inmiddels is er een tweede therapie gebouw gebouwd met een ruimte voor logopedie, een snoezelruimte en een speciale ruimte. Er wordt nog gewerkt aan een loopschool waarbij de kinderen leren lopen.

Voor meer informatie over het revalidatie centrum kun je vinden op de website: http://homeofhope4all.nl/?p=585


You Might Also Like:
bottom of page